Raceverslag 11 mei Honeybee-racing Croix en TernoisZaterdag 11 mei stond circuit Croix en Ternois op de agenda. Een circuitje wat vrij klein en kort is, maar wel erg leuk om te rijden met mijn Ducati.

We hadden voor dit weekend op de Ducati een 14-tands voortandwiel gezet omdat hiermee de motor nog harder optrekt en de topsnelheid wat lager is, wat op dit Mickey-Mouse baantje toch niet nodig is.

Vrijdags kwamen we aan bij het circuit en toen we alles klaar hadden gezet aan het begin van de avond, begon het te regenen…. We hadden afgesproken als het op de race dag zou regenen, dat ik niet zou gaan rijden, de weersverwachting voor deze dag was slecht, dus erg vrolijk werden we er niet van…..


Race-dag

Toen we de volgende ochtend naar buiten keken, was het bewolkt maar wel droog! Dit bleef het ook en de 1e sessie op de baan was erg verkennend, met name het rechte stuk van het circuit loopt naar beneden en dus moet je erg hard remmen en fysiek is dit baantje ook intensief.

Het programma was wat aangepast en tot mijn geluk werden de rondetijden van de 1e sessies wat eigenlijk race zou zijn, bepalend voor de rollende start van race 2. In sessie 1 stuurde ik de Ducati net iets te scherp een bocht in waar zand op het asfalt lag en hierdoor schoof ik onderuit…….Degene die achter mij reed kon niet anders als hard remmen en reed bijna tegen mij aan….. Mijn motor lag op de baan en er werd met rood gevlagd……het duurde erg lang voordat de franse baco (1jte) aan kwam rennen, we tilden mijn motor weer op en hup ik reed weer terug naar de paddock, voetsteuntje en een deukje in mijn ego, we knapten te boel snel weer op en alles was weer klaar voor de laatste sessie. Ik had dus geluk dat mijn plek een 10e was en deze tijd telde mee als resultaat! Overigens bleef dit zand de gehele tijd gewoon op de baan liggen dus deze bocht moest iedereen zo’n 30 cm uit de binnenkant nemen.

Race 2 was zoals gezegd een race met rollende start, dit hield in, achter elkaar de baan op rijden en zodra je het rechte stuk op ging was het knallen! Ik merkte dat doordat we het 14 tands voortandwiel hadden geplaatst dat de Ducati erg onrustig was met accelereren, het voorwiel kwam regelmatig omhoog en alles bewoog veel meer als anders. In deze race kon ik de 10e plek helaas niet behouden en werd ik door Jack Koolen op de Panigale 1199r ingehaald, toch kon ik hem bijhouden en op een paar plekjes was ik sneller maar ging uiteindelijk toch achter hem over de finish! Erg voldaan en vol adrenaline sloten we dit event af, onverwachts heerlijk weer, een klein schuivertje maar echt lekker geraced en met een goed gevoel naar huis!