Race verslag ZAC races Zandvoort 2019Donderdag 30 mei stonden de races 5 en 6 op de kalender van de zomeravond competitie! Het is 11 jaar geleden dat ik op zandvoort heb gereden en dit was ook te merken toen ik de baan op ging! Alles was weer nieuw voor mij, dit ging dus tijd kosten!

De weersvoorspelling was niet goed maar gelukkig zaten de mannen van het KNMI er weer eens naast en was de baan ‘s morgens zo goed als droog en kwam ‘s middags het zonnetje tevoorschijn. Als je Assen bent gewend dan is Zandvoort wel een beetje verouderd. Maar het is toch een gave baan om op te racen met veel verkanting in de bochten!


Race 1

Vandaag dus een vol programma met 1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 races. Tijdens de vrije training zag ik dat er nog veel natte plekken op de baan waren en besloot ik niet voluit te gaan met alle risico’s van dien. De kwalificatietraining verliep voor mij best goed, alleen merkte ik dat ik dit baantje nog lang niet uit mijn hoofd kende, het leverde me een 22ste startplek op.

Race 1 begon en ik had er veel zin in, toen het rode licht uit ging had ik een superstart en knalde naar voren, met het ingaan van de tarzanbocht lag ik op plek 11! Echter in ronde 2 sloeg het noodlot toe en kon ik niet meer schakelen, de motor wilde niet meer in of uit de versnelling en zodoende moest ik mijn race vroegtijdig beëindigen. Het bleek een onderdeel te zijn waardoor dit probleem in race 2 weer opnieuw zou kunnen gebeuren….. ik was erg teleurgesteld…..

Race 2

Gelukkig kon ik race 2 toch deelnemen met een superaanbod uit eigen rijstal :) echter moest ik door mijn DNF van race 1 achteraan starten…… Deze race was erg leuk maar ik kon geen snelle tijden meer neerzetten door een verkeerde demper die op deze motor zat en ik hierdoor weinig pk’s had. Kortom lekker gereden maar onverwachts tegenslag, een weekend om snel te vergeten!