Honeybee


Beste mensen,

Het is voor mij allemaal begonnen dat ik mijn motorrijbewijs behaalde toen ik 19 jaar oud was. Ik reed toen met mijn motor (eerst een Suzuki en later een Honda) alleen op de openbare weg en raakte geïnteresseerd in het WK superbike.

Ik ging een keer naar het TT-circuit van Assen naar de superbikes kijken en terwijl ik op een Honda reed, keek en luisterde ik naar het overdonderende geluid van de Ducati’s tussen al die schreeuwende en jankende 4 cilinders.

Carl Fogarty was DE coureur op Ducati die voor de zoveelste keer op Assen won. Geweldig vond ik dat, hierdoor begon mijn passie en liefde voor Ducati en dus moest de Honda al snel ruimte maken voor een Duc. Dus reed ik met de Honda naar Star Twin, Ducati dealer, wist ik veel…. Daar aangekomen vroeg ik of ik mijn Honda kon inruilen en weet je wat ze zeiden? Zie je het kanaal aan de overkant? Nou flikker daar dat ding van je daar maar in!

Daarna ging ik bij hun voor de 1e keer een proefrit maken op een Ducati 748s…….. nadat deze 3 x afsloeg bij het wegrijden en ik mijn 1e Ducati-meters reed, werd ik overdonderd door het schrapende geluid alsof er geen olie in het motorblok zat, trillende spiegels waar je niets in ziet, een motorblok waarmee je geen 40 km per uur in de 5e versnelling kon tuffen zoals bij de Honda, NEE 1 en al geluid en emotie en stuurcapaciteiten zo stijf als een plank!

Ik ben toen van schrik op een rustig landweggetje gestopt en ben in het gras gaan zitten kijken met bonkend hart en kijkend naar deze motor……….. compleet verliefd was ik en besmet met het Italiaanse virus.


Een lang verhaal kort

Een lang verhaal kort, ik ruilde dus de Honda in voor een Ducati 900ss en hierna kocht ik een Fogarty replica 916sps en terwijl vrienden al grapten waarmee ik op straat reed van: jij gaat het circuit op, wist ik toen nog niet wat komen zou…….

Na een aantal circuitdagen wist ik het, ik ging een licentiecursus volgen om mee te kunnen doen aan de Ducati Clubraces in 2007. In dit weekend reed ik mijn 1e race en belandde op het podium. Daarna reed ik een aantal jaren Ducaticlubraces en in 2009 Ducati 3D Cup een aantal races internationaal totdat het geld op was. Na een paar jaren zonder budget reed ik in 2013 toch weer een circuit dag op het TT-circuit van Assen en kwamen de traantjes weer van emotie omhoog, dit is mijn passie hier moet ik iets mee gaan doen!

n 2014 heb ik aan de OW cup deelgenomen door een paar wedstrijden mee te doen. Ik wist het zeker, ik wil meer dit is mijn passie!


Inmiddels

Inmiddels heb ik nu een aantal jaren deel genomen aan het Nederlands Kampioenschap Open Wegrace-cup en heb mij stukje bij beetje weten te verbeten.

In 2017 heb ik de 2e plek in de Sportcup klasse weten te behalen en in 2018 heb Ik het wat rustiger aan gedaan en bij RSZ Motorsport & de Zomeravond competitie een aantal races gereden.

In november/december 2018 heb ik de Speedweek in Spanje, georganiseerd door Wilco Zeelenberg gevolgd, daar heb ik erg veel tips & tricks geleerd.


Honeybee

Als je de naam Deborah googeld dan zie je dat het BIJ betekent.

Dus werd het van - Bij naar - BEE!

En een BEE is geel dus automatisch Honeybee, het Honeybee-logo hebben we zelf ontworpen!


Seizoen 2019

Dit jaar zal ik gaan deelnemen bij RSZ Motorsport aan de Zomeravond competitie wedstrijden, het schema kun je vinden onder Calendar. (data onder voorbehoud)

Alle verdere race activiteiten van dit jaar worden bij Calendar ook vermeld.