Verslag Honeybee-racing - Cartagena januari 2020Voor het eerst dit jaar hadden we de 3-daagse op het Spaanse Cartagena-circuit geboekt bij Trackdays4all en ik was erg benieuwd hoe dit zou gaan bevallen. De Ducati was ondertussen door MCT-Terneuzen weer geheel opgefrist en de weersverwachtingen waren prima!


Dag 0

Nu voor het eerst via vliegveld Eindhoven gevlogen naar Alicante waar we met ons huurautootje ’s avonds naar Cartagena scheurden. Bij aankomst in het hotel kwamen we weer veel motorvriendjes en -vriendinnetjes tegen. Direct merk je het verschil tussen Nederland en Spanje, heerlijke temperaturen hier! Snel wat slaap pakken want de volgende dag moesten we er weer vroeg uit.


Dag 1

De eerste dag begon fris, vroeg eruit en hup naar het circuit! Daar aangekomen stonden de motoren al netjes klaar en zodoende was er tijd om rustig met de mannen aan de koffie te gaan!

Na de briefing mochten we in verschillende groepen de baan op, terwijl het zonnetje al op kwam, er prettig om dit zo mee te maken en de temperatuur was ongeveer 12 graden. Cartagena is een mooie baan, zeer technisch met een paar blinde bochten en wat hoogte verschillen hoewel ik deze niet enorm vond. De eerste sessies verliepen prima hoewel het zoeken was naar de juiste lijnen, rempunten, versnelling etc.

De saamhorigheid met de groep mannen was super, iedereen had er zin in en al snel kwamen de stoere verhalen :) 's middags liep de temperatuur op tot zo’n 16-17 graden en dat was ideaal voor circuitomstandigheden. Met z’n allen aan de fricandellen en hollandse friet sloten we de dag af, niet gezond maar wel erg gezellig!


Dag 2 en 3

Dag 2 begon met wat probleempjes met de motor wat mij na het nodige sleutelwerk waardoor ik 1 sessie moest missen was het probleem weer opgelost en verliep de dag verder probleemloos.

In de middag was er iemand gevallen en deze rijder moest naar het ziekenhuis met de ambulance, dit hield in dat gedurende deze tijd alle sessies stil werden gelegd totdat de ambulance weer terug kwam.

Aan één kant begrijpelijk aan de andere kant jammer dat dit niet beter geregeld was.

Dag 3 was alweer de laatste dag met wederom een stralend zonnetje en vrolijke rijders, tja wat wil je nog meer in de zon met je eigen motor op het circuit knallen zonder al die belachelijke Nederlandse regeltjes over geluid en dergelijke :) Deze dag verliep ook heerlijk en alle sessies probleemloos gereden, ik merkte wel dat het voor mij alweer augustus 2019 was geweest dat ik geraced heb en ik moest er echt weer “inkomen”. Tevreden sloot ik de dag af en hielpen we de motoren weer inladen.

’s Avonds in het hotel weer ouderwets slap ouwehoeren met onze motorvriendjes wat erg gezellig was. 3 heerlijke dagen gereden, weliswaar niet in wedstrijdverband dat was ook het enigste wat ik een beetje miste maar verder erg tevreden!

Na dit geweldige event hadden we nog 2 dagen om van de Spaanse zon te genieten in alle stilte na 3 dagen circuitrijden was dit ook zeer welkom.

Complimentjes aan de organisatie van Trackdays4all. Dank aan Ed en de hele crew rondom Kees!

Op naar de ZAC Races in april op het TT-Circuit!