Honeybee-racing Race 1 en 2 Paasraces 2019


Raceverslag


Met schitterend weer kwamen we zaterdags voor pasen aan op het TT-circuit te Assen.

1e paasdag bestond uit een aantal trainingssessies die we hebben benut om alle vaardigheden weer na de lange winterstop op gang te brengen, waarbij ik met redelijke tijden best tevreden was en na 4 ipv 5 sessies het wel welletjes vond. Het was immers een trainingsdag.

2e paasdag hadden we een vol programma. 1 vrije training, 1 kwalificatietraining en 2 races……

Voorafgaand aan de vrije training die om 12 uur begon was ik niet in de goede “modus” en verging deze training ook matig. Daarna volgde de kwalificatietraining, deze training ging erg goed, ik ging als 1 van de eerste rijders de baan op en daar door was er veel ruimte om te focussen. Hierdoor behaalde ik een 14e startplek.


Race 1

Inmiddels waren er veel vrienden komen kijken en ik had erg veel zin in deze race!

Mijn start was best wel weer goed en ik ging als 10e de eerste bocht in, omdat ik de kopgroep nog kon zien rijden en was ik supergemotiveerd om snel naar voren op te rukken.

Toen ik voor de 2e keer bij de strubben bocht aankwam, zag ik een rijder voor mij naar buiten uitwaaieren en een fout maken, hierdoor dacht ik deze binnendoor te kunnen passeren echter stuurde hij scherp naar binnen waardoor ik geen kant meer op kom en tegen hem en daarna tegen het asfalt smakte….

Ik pakte de motor op maar zag toen dat ik niet meer rijden kon, erg boos op mezelf reed ik de baan af. Het vervolg was naar de medische keuring dit was zo gepiept, inmiddels hadden de mannen mijn Duc alweer gerepareerd en deze werd ook weer goed gekeurd. Helaas zag ik dat ik door mijn NOT-finisch van race 1 genoodzaakt om in race 2 van de laatste (p46) plek te vertrekken en ik was nog steeds boos…..


Race 2

Voor de eerste keer in mijn leven vertrok ik van p46 oftewel de 16e rij…… ik was super gefocust en knalde weg maar…… jemig zoveel motoren had ik nog nooit in mijn leven voor me gezien. Ik had maar 1 doel ik MOET naar voren, dit leverde voor mijn vrienden en andere toeschouwers een mooie inhaalrace op, ik heb in 10 rondes 30 mensen ingehaald en ben van P46 naar P16 geraced :)

Toch was ik zelf helemaal niet zo blij omdat ik geen punten had behaald maar nog steeds boos was op mezelf vanwege mijn actie in race 1. Maar toen ik door mijn juichende vrienden op de paddock werd ontvangen deed me dit toch wel wat!

Geen punten behaald maar wel veel geleerd, heel mooi weer en een fijne organisatie is RSZ Motorsport.


Speciale dank gaat uit naar; ED, Mams, Henk de Zwart, Chanty, John, Toontje, Linly, Anton en Astrid, de baancommissarissen van het TT-circuit!

Next race??? Zie Calendar :)

Deborah