Persbericht Honeybee-racing 2021

Logo Honeybee

Honeybee-racing terug in actie...

Het is alweer een tijdje stil geweest rondom het Honeybee-racingteam. 2017 was het laatste jaar waarbij het team actief deelnam aan een raceseizoen. De laatste jaren heeft Honeybee-racing deelgenomen aan de ZAC-races en 2020 bestond uit circuitrijden op verschillende internationale circuits maar niet in wedstijdverband.

Het is dan ook fijn om te melden dat het Honeybee-racingteam in 2021 weer actief deel zal gaan nemen en op de baan aanwezig zal zijn (voornamelijk) tijdens de Zomeravond competitie – races.


Kleuren

De kleur geel hoort bij Honeybee-racing en zal ook dit jaar natuurlijk de herkenbare kleur van de racende Bij zijn en ook het bijbehorende nummer 37 is gehandhaafd.

Wat in 2021 nieuw is, zijn de nieuwe kleuren zoals die hier ook op de website te zien zijn, fluo-geel, en hierbij is gekomen fel fluo-rood.


Nieuwe bike

Dit jaar is beschikt Honeybee-racing over een nieuw race-kanon. Na jarenlange trouwe dienst heeft het team besloten om naast de bekende gele MCT-Ducati 996R verder te kijken naar een moderner en jonger alternatief waarbij er een duidelijke voorkeur was om trouw te blijven aan een tweewieler van Italiaanse afkomst die aan een aantal voorwaardes moest voldoen…

Naast de passie die altijd voor het merk Ducati zal blijven voortbestaan, is het Honeybee-racingteam ook erg gecharmeerd geraakt van HET andere Italiaanse merk met een rijke race-history: de inmiddels doorontwikkelde Aprilia RSV4!

Deze krijsende V4 cilinder met eigenzinnig geluid heeft het hart veroverd van het Honeybee-racingteam. De afgelopen wintermaanden is dit kanon (uiteraard) in een nieuw jasje gehesen en vervolgens in samenspraak met ‘designed by Ricardo’ van Ferry Quik uit Utrecht, op fraaie wijze gewrapt en bestickerd :) in de Honeybee-kleuren.


Aangepaste Raceoverall

Ook de Raceoverall van Deborah is dit jaar voorzien van de nieuwe kleuren met de bijbehorende logo’s, dit is uitmuntend uitgevoerd door motorkledingreparatie De Zilveren Naald uit Veenendaal, waarvoor dank!


Sponsoren

Naast de bestaande en vertrouwde sponsoren Reclamebureau Ferry Quik uit Utrecht, Carroofservice uit Oisterwijk en Motorbanden Quickservice uit Bleiswijk heeft Honeybee-racing dit jaar een nieuwe sponsor weten aan te trekken.

Met de komst van de nieuwe sponsor Roké Motors vertegenwoordigd door Kees Kentrop (4 maal voormalig Nederlands Kampioen Sidecar-racing en 3 x Belgisch kampioen 2013-2016) uit Mijdrecht. Fijn en vertrouwd is het dan ook om bij technische en praktische vragen en problemen op Kees een beroep te kunnen doen en hierbij geholpen te worden.


Trainen-Testen

Honeybee-racing zal dit jaar eind maart de eerste nieuwe testmeters met de Aprilia maken op het Spaanse circuit Alcarras in Spanje. Deze dagen zullen vooral gaan bestaan uit het “vriendjes“ worden met de nieuwe bike. Hierna gaan er dagen en races in eigen land verreden worden, kijk hiervoor even bij Racing Calendar.


Koffie en Races 2021

Vanwege de Coronasituatie ziet het ernaar uit dat er voorlopig nog geen publiek bij de races in eigen land aanwezig mag zijn.

Heb je interesse om toch een keer een indruk van het racen mee te maken, stuur dan een mailtje naar Honeybee-racing en meld je aan als helper om ons racingteam te helpen en te ondersteunen.

Uiteraard hebben wij de wereldberoemde free-Honeybee-koffie altijd klaar staan!