Raceverslag Honeybee-racing 14 juni ZAC races Assen

Logo Honeybee

Na ruim 2 maanden uit de running te zijn geweest, hadden we besloten om op maandag 14 juni weer deel te nemen aan de ZAC races die op deze dag verreden zouden worden.

De kracht in mijn rechterarm was al een behoorlijk stuk terug gekomen en met sporten ging het ook weer goed, dus vol goede moed gingen we op weg naar het TT-circuit te Assen.

De avond van tevoren waren we hier en hebben het boeltje weer opgebouwd en was het weer ouderwets gezellig bijkletsen met alle motorvriendjes. De racedag bestond uit 1 vrije training, 1 kwalificatie training en ’s middags 2 races.

Tijdens de 1e vrije training merkte ik al dat met name de snelheid en kracht in mijn arm nog onvoldoende snel was om snel te kunnen remmen aan het einde van de rechte stukken. Hierdoor kon ik (helaas) nog steeds niet flink doorpakken om acceptabele rondetijden neer te zetten. Aan één kant superfrustrerend en aan de andere kant: accepteren en verder gaan... Om deze redenen hebben we deze dag besloten om in overleg met RSZ Motorsport mij vanuit de snelste klasse over te laten zetten naar de 1000 light klasse.

In deze klasse heb ik een 27ste tijd kunnen kwalificeren oftewel startplek rij 9. Dit werd dus mijn 1e race en start met de Aprilia rsv4 inclusief mijn handicap...

De start was super, het rode licht ging uit en ik spoot vanaf rij 9 door het veld heen naar voren naar plek 16 :) Vervolgens reed ik een heerlijke race, waarbij ik toch een aantal maal snel moest handelen i.v.m. de remhendel (verlies zeker 2 seconden per keer) maar goed ik kon wel weer het gevoel van de competitie aangaan en tjongejonge wat heb ik dit gemist... Dit is toch serieus wat anders als zomaar rondjes op een circuit rijden!

Ik kwam dus als 16e over de startstreep en was ondanks handicap erg blij met mijn resultaat!

Vervolgens kon ik dus vanaf plek 16 aan race nummer 2 beginnen. :)

Ook de start van deze race ging prima, als 11e ging ik bocht 1 in, en dacht direct: Okeej een top 10 plek moet er wel inzitten...

Helaas werd deze droom al snel verstoord doordat in ronde 1 de rits van mijn pak het spontaan begaf en mijn pak wagenwijd openstond... (een quartararootje grapten de mannen achteraf)

Ik wist als ik zou doorrijden dat ik een zwarte vlag zou krijgen, dus stuurde ik de motor de pitstraat in waar ik snel erachter kwam dat deze race voor mij over was... Eventjes erg boos en daarna accepterend dat het helaas niet anders was ben ik toen maar afgestapt...

Het volgende event waarbij ik het weer ga proberen is 11 juli, wie weet gaat het dan een stukje beter maar thuis op de bank zitten wachten ga ik zeker niet doen...


Deborah